Informatie over KVW Horn

Al sinds 1962 organiseert KinderVakantieWerk Horn een week in de zomervakantie voor de basisschooljeugd van Horn. Deze KVW-week staat in het teken van spellen, tochten, knutselen en nog veel meer. 

Wij verzorgen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30u tot 17.00u een dagvullend programma voor de kinderen.

Door de jarenlange ervaring in onze organisatie, kunnen wij de kinderen een leuk, maar bovenal veilig programma aanbieden. In geval van slecht weer hebben wij altijd een alternatief programma voor handen.

Alle kinderen krijgen op maandag, dinsdag en donderdag een eenvoudige lunch aangeboden. Denk hierbij aan boterhammen of broodjes met beleg (vlees, kaas, chocoladepasta, jam, etc.) met daarbij koude drank (ranja, melk). Op woensdag (behalve voor de overnachters, zie volgende alinea) en vrijdag moet er zelf voor een lunchpakketje gezorgd worden. Tussen de programma's door wordt regelmatig ranja en een traktatie (ijs, chips, fruit, etc.) uitgedeeld. 

Spullen die de kinderen ELKE DAG zelf mee moeten nemen zijn regenkleding, een fiets (groep 5 t/m 8), zonnebrandcrème en zwemkleding

Daarnaast is er voor de kinderen vanaf groep 5 de mogelijkheid om één nacht in onze KVW-tent te blijven slapen. Voor groep 5 en 6 is dit op dinsdagavond. Wij organiseren dan ook een avondtocht, wat natuurlijk extra spannend is voor de kinderen! Daarna is er bij terugkomst op het terrein een smakelijke traktatie.      

Voor groep 7 en 8 is deze overnachting op woensdag. Deze avond is ook de traditionele spokentocht.

Deelname aan de avondprogrammering is wel altijd gekoppeld aan de overnachting. Met andere woorden: geen tocht zonder overnachting en andersom!

Tijdens de overnachtingen zorgen wij TE ALLEN TIJDE voor nachtwakers, zodat niemand ongezien in of uit de tent komt!

Op woensdag staat er een bezoek aan het zwembad op het programma. De groepen 2 tot en met 4 gaan dit jaar, met de bus, naar de zwembad de IJzeren Man in Weert. Bij de allerkleinsten (groep 2 en 3) hebben we besloten dat iedereen zwembandjes zal moeten dragen. Er zijn dan geen onderlinge verschillen en deze dag is meestal veel vermoeiender dan een doorsnee bezoek aan een zwembad. Veiligheid staat hierin voorop. 

De groepen 5 tot en met 8 gaan de laatste jaren steevast, met de fiets, naar zwembad 'De Roerdomp'. Uiteraard onder begeleiding van een aantal ervaren en gecertificeerde verkeersregelaars. Kinderen vanaf groep 5 die geen zwemdiploma hebben, kunnen niet deelnemen aan het programma op woensdag.

Op vrijdag gaan alle groepen op uitstapje. Het programma hiervan varieert per jaar per groep. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een grote speeltuin voor de kleinste groepen, of aan een stoer activiteitencentrum voor de grootsten.

De week wordt afgesloten op vrijdagavond met een knallend slotfeest. Het hele dorp loopt dan uit om samen met de ouders, kinderen, leiding, organisatie en sponsoren te vieren dat we weer een geweldige week hebben gehad.

Mede dankzij deze sponsoren kunnen wij de kosten van deze week op een laag bedrag van €30,- houden.


KVW Horn bestaat uit een 23-koppige organisatie. Daarvan zijn twaalf personen bezig met het weekprogramma, de overige elf zijn continue bezig met de randvoorwaarden van KVW.

Elk jaar hebben wij meer dan veertig leiders die de teams begeleiden. Daarnaast hebben we ook de beschikking over aspirant leiding (tweede jaars) en junior leiding (derde jaars). Deze lopen 'stage' bij de andere (ervaren) leiding en leren zo "het vak". Groot voordeel hiervan is dat zij, als ze 16 jaar zijn en zelfstandig mee mogen doen als leiding, al 2 jaar ervaring hebben. Sinds een aantal jaar mogen ook brugklassers aansluiten als leiding, zij lopen op dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend mee met een volwassen kleuterleiding. Daarnaast kunnen zij mee met het zwemmen en het uitstapje van groot en ze mogen meelopen met de spokentocht.

We mogen elk jaar rond de 190 kinderen ontvangen. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van vakanties. Doorgaans houden we onze KVW in de laatste week van de bouwvak of de vijfde week van de schoolvakanties. Als deze weken niet samen vallen, zetten we ruim van tevoren de datum vast!

De programma's van de kinderen zijn verdeeld in vier groepen, te weten programmagroep Kleuters (groep 1en 2 van de basisschool), Klein (groep 2 die volgend jaar starten in groep 3 en afgelopen jaar in 3 van de basisschool hebben gezeten), programmagroep Midden (groep 4 en 5 van de basisschool) en programmagroep Groot (groep 6, 7 en 8 van de basisschool). Afhankelijk van het aantal opgaves wordt er soms voor gekozen dat groep 6 meedraait in het programma van Midden. Door de indeling in programmagroepen zijn wij in staat om per leeftijdsgroep een gepast programma aan te bieden. Sinds 2015 bieden wij drie ochtenden in de week middels het Kleuterprogramma een programma aan voor kinderen in de kleuterklassen die volgend schooljaar nog niet naar groep 3 gaan. Hier beschikken we ook extra handjes namelijk de brugklassers, zij kunnen op die manier al even pré stage lopen voordat ze aspirant en junior worden. 

  

Privacybeleid
Klik hier  voor meer informatie over ons privacybeleid.