Informatie over KVW Horn

Al sinds 1962 organiseert KinderVakantieWerk Horn een week in de zomervakantie voor de basisschooljeugd van Horn. Deze KVW week staat in het teken van spellen, tochten, knutselen en nog veel meer. 

Wij verzorgen van maandag tot en met vrijdag elke dag een dagvullend programma voor de kids van 08:30 tot 17:00 uur. 

Door de jarenlange ervaring in onze organisatie kunnen wij de kinderen een leuk, maar bovenal veilig programma aanbieden. In geval van slecht weer hebben wij altijd een alternatief programma voorhanden.

Alle kinderen krijgen op maandag, dinsdag en donderdag een eenvoudige lunch aangeboden. Denk hierbij aan boterhammen of broodjes met beleg (vlees, kaas, pasta, jam, etc.) met daarbij koude drank (ranja, melk). Op woensdag (behalve voor de overnachters, zie volgende alinea) en vrijdag moet er zelf voor een lunchpakketje gezorgd worden. Tussen de programma's door wordt regelmatig ranja en een traktatie (ijs, chips, fruit, etc.) uitgedeeld.

Spullen die de kinderen zelf ELKE DAG mee moeten nemen zijn regenkleding, een fiets (groep 5 t/m 8), zonnebrandcrème en zwemkleding

Daarnaast is er voor de kinderen vanaf groep 5 de mogelijkheid om 1 nacht in onze KVW tent te blijven slapen. Voor groep 5 en 6 is dit op dinsdagavond. Wij organiseren dan ook een avondtocht, wat natuurlijk extra spannend is voor de kinderen! Daarna is er bij terugkomst op het terrein een smakelijke traktatie.      

Voor groep 7 en 8 is deze overnachting op woensdag. Deze avond is ook de traditionele spokentocht.

Deelname aan de avondprogramering is wel altijd gekoppeld aan de overnachting. Dus, met andere woorden: Geen tocht zonder overnachting en andersom!

Tijdens de overnachtingen zorgen wij TE ALLEN TIJDE voor een nachtwake, zodat niemand ongezien in of uit de tent komt!

Op woensdag staat er een bezoek aan het zwembad op het programma. De groepen 2 tot en met 4 gaan dit jaar, met de bus, naar de zwembad de Ijzeren Man in Weert. Bij de allerkleinste (groep 2 en 3) hebben we besloten dat iedereen zwembandjes zal moeten dragen. Er zijn dan geen onderlinge verschillen en deze dag is meestal veel vermoeiender dan een doorsnee bezoek aan een zwembad. Veiligheid staat hierin voorop.

De groepen 5 tot en met 8 gaan de laatste jaren steevast, met de fiets, naar zwembad 'De Roerdomp'. Uiteraard onder begeleiding van een aantal ervaren en gecertificeerde verkeersregelaars. 

Op vrijdag gaan alle groepen op uitstapje. Het programma hiervan variëert per jaar per groep. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een grote speeltuin voor de kleinste groepen, of aan een stoer activiteitencentrum voor de grootsten.

De week wordt afgesloten op vrijdagavond met een knallend slotfeest. Het hele dorp loopt dan uit om samen met de ouders, kinderen, leiding, organisatie en sponsoren te vieren dat we weer een geweldige week hebben gehad. 

Mede dankzij deze sponsoren kunnen wij de kosten van deze week op een laag bedrag van 25 euro houden.


KVW Horn bestaat uit een 23 koppige organisatie. Daarvan zijn 12 personen bezig met het programma voor de week, de overige 11 zijn continue bezig met de randvoorwaarden van KVW.

Elk jaar hebben wij meer dan 40 leiders die de teams begeleiden. Daarnaast hebben we ook de beschikking over aspirant leiding (14 jarigen) en junior leiding (15 jarigen). Deze lopen 'stage' bij de andere (ervaren) leiding, en leren zo "het vak". Groot voordeel hiervan is dat, als ze 16 jaar zijn en zelfstandig mee mogen doen als leiding, zij al 2 jaar ervaring hebben.

We mogen elk jaar rond de 190 kinderen ontvangen. Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van vakanties. Doorgaans houden we onze KVW in de laatste week van de bouwvak of de 5e week van de schoolvakanties. Als deze weken niet samen vallen zetten we ruim van tevoren de datum vast!

De programma's van de kinderen zijn verdeeld in vier groepen, te weten programmagroep Kleuters (groep 1 van de basisschool), Klein (groep 2 en 3 van de basisschool), programmagroep Midden (groep 4 en 5 van de basisschool) en programmagroep Groot (groep 6, 7 en 8 van de basisschool). Afhankelijk van het aantal opgaves wordt er soms voor gekozen dat groep 6 meedraait in het programma van Midden. Door de indeling in programmagroepen zijn wij in staat om per leeftijdsgroep een gepast programma aan te bieden. Sinds 2015 bieden wij 3 ochtenden in de week middels het Kleuterprogramma een programma aan voor kinderen in de kleuterklassen die volgend schooljaar nog niet naar groep 3 gaan.

 

Privacybeleid
Klik hier  voor meer informatie over ons privacybeleid.